JACK RUSSELL TERRIER, JACK RUSSELL TERRIER

S.O.S. Câinele mi-a ros… casa! (I)

Tocmai ţi-ai cumpărat un câine adorabil! În mai puţin de o săptămână, mica “bestie” ţi-a mâncat vreo trei perechi de pantofi şi vreo patru romane de Sadoveanu, iar acum câteva ore tocmai ţi-a ros cablul de la calculator, după care a trecut la portofelul tău, considerând că minunatele cărţi de credit sunt un adevărat deliciu? Deja treaba asta devine costisitoare pentru tine şi cam periculoasă pentru cățel?!

Întotdeauna ţi-ai dorit un câine, însă te-ai gîndit la asemenea păţanii? Te întrebi ce e de făcut în asemenea situaţii? În primul rând, după cum sigur cred că ştii, trebuie să mergi cu el la veterinar. Medicul o să-ţi spună dacă are vreo problemă de sănătate sau dacă există o problemă cu dantura căţelului. În cazul în care aceasta din urmă este perfect normală şi sănătoasă, înseamnă că rosul este doar o tendinţă specifică vârstei. Din momentul în care ţi-ai cumpărat un câine, îţi asumi responsabilitatea pentru siguranţa obiectelor personale. Dacă doreşti ca acestea să ajungă în posesia câinelui, atunci lasă-le la îndemâna lui! “Micul rozător” nu va lăsa în urmă decât mici bucăţi!

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti pompa filtrare apa acvariuhranitoare pasari dar si custi rozatoare.

Poate şi ţie ţi s-a întâmplat să-l prinzi savurând liniştit telecomanda! Desigur că din punctul de vedere al televizorului nu-i nicio problemă, deoarece tehnologia avansată ne va permite să ne cumpărăm una nou-nouţă, însă din punctul de vedere al sănătăţii câinelui, crezi că este ok? Atenţie! O bucată de plastic sau de cauciuc sau chiar de ţesătură poate provoca o adevărată tragedie, aşa că te sfătuim să-ţi pui hainele, pantofii, telefonul mobil şi …telecomanda în locuri cât mai puţin accesibile pentru “rozătorul” canin!

Un lucru este cert: până va învăţa ce îi este permis să roadă şi ce nu, puiul va gusta câte un pic din fiecare obiect. Rosul reprezintă o manifestare normală a căţelului pe toata perioada schimbării dentiţiei şi la scurt timp după aceea. Pentru a putea controla şi preveni apariţia problemelor trebuie conştientizat rolul pe care îl avem noi şi mediul de viaţă al câinelui. În timp ce rosul este un comportament normal al unui pui în creştere, există părţi favorabile şi defavorabile ale acestuia. Asemănător copiilor care se dezvoltă cu ajutorul simţurilor tactile, la fel şi căţeii se folosesc de papilele gustative. Ca şi copiii, căţeluşii au nevoie de o atenţie specială, deoarece există foarte multe obiecte inofensive pentru noi, oamenii, însă deosebit de periculoase pentru el.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti mancare pentru cainiincalzitor acvariu dar si substrat acvariu.