382509882_dec1e1c617_b[1]

S.O.S. Câinele mi-a ros… casa! (II)

Motivele pentru care “micul îngeraş canin” devine un dră-cuşor veritabil, care roade tot ce prinde, sunt variate. În afară de creşterea dentiţiei care dă bătăi de cap, căţelul poate roade şi de plictiseala, sau pur şi simplu atunci când “bestia” din el se exteriorizează şi vrea să se joace. Comportamentul normal al puiului poate devia din joacă, şi duce la accidente. Activităţi precum săpatul, săritul, muşcatul sau scuturatul unor jucării sau obiecte, sunt foarte frecvente.

Cum explorarea noii case implică şi “degustarea” diverselor obiecte, puii, ca şi copiii pot distruge involuntar diverse lucruri. Câinele poate roade de asemenea din plictiseală sau lipsă de activitate dacă este lăsat singur perioade îndelungate de timp fără a interacţiona cu tine. Încearcă să fi mai grijuliu şi mai atent cu el, atunci când te întoarci de la serviciu sau dintr-o călătorie mai îndelungată, deoarece cu siguranţă îţi va simţit lipsa. Dacă mediul de viaţă este unul “plicticos” din punctul său de vedere, el neavând un progam de joacă şi interacţiune socială, de parteneri de joacă sau acces la jucării, fi sigur că va roade tot ceea ce consideră că ar putea fi mai gustos.

P: www.proferma.ro produse profesionale pentru fermieri! La noi găsești  hrană pentru cai dar și hranitor porcihranitoare pasari curte sau adapatori vaci.

Dacă “blănosul” aparţine unei rase de talie mică, atunci problema rosului nu va fi decât o chestiune de timp, însă dacă patrupedul este de talie mare şi necesită multă mişcare sau are un temperament hiperactiv, atunci are nevoie de un stăpân energic pentru a fi fericit. Nu trebuie să fi un atlet declarat însă, dacă eşti mai leneş din fire, fi convins de faptul că scaunul din bucătărie va deveni ţinta principală a câinelui, care va încerca să pară un sfânt atunci când vei observa că unul dintre picioarele scaunului este un pic mai …ros.

Cine ştie ce va urma apoi? Poate masa? Fotoliul? Canapeaua?
Ar fi minunat să-l poţi învăţa adevărata semnificaţie a cuvântului poate cel mai des auzit de el în perioada copilărie, şi anume: “NU!” Însă, de multe ori, acest lucru nu prea are efect, atunci când sunt mici. Dacă tot vrea să roadă, atunci oferă-i ocazia să roadă. O jucărie sau un os din piele presată (vezi foto 1) pot fi folosite drept “arme” împotriva rosului.

Cumpără cât mai multe jucării, cât mai colorate, cât mai diferite ca formă, pentru ca acesta să poată roade cu pasiune, ceea ce, de fapt și de drept, are voie să roadă. În magazinele de specialitate există o gamă variată de jucării și oase, potrivite vârstei şi rasei câinelui. Aruncându-i o jucărie, în timp ce câinele roade cu talent firul de la telefon, îţi faci şi ţie un bine, reuşind astfel să atrageţi atenţia câinelui care, fascinat de dorinţa ta de a vă juca împreună, va uita de ocupaţia anterioară!

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa hrana caini super premium, cea mai larga varietate de mancare uscata pisiciincalzitor apa acvariu și pompa recirculare acvariu.