7-Cute-kid

PISOII, o provocare pentru copii (II)

Pisoiul poate fi, fără exagerare, un model. Și dacă el respectă orele de somn, mănâncă fără a face mofturi și se joacă, aceleași lucruri le va face și copilul. Realizând un salt în timp, putem discuta despre perioada în care copilul începe să învețe cum se construiesc relațiile interumane și ce rol are un pisoi în viața unei familii. Mai mult de atât, ne putem referi la responsabilitățile pe care este dispus să și le asume copilul în privința pisoiului. El se va ocupa necondiționat de prietenul său, se va preocupa să-i ofere o parte din timpul său, fără a aștepta să primească ceva în schimb și va fi întotdeauna dispus să se asigure că pisoiului nu îi lipsește nimic.

De altfel, aceste preocupări au corespondent în viața socială în care copilul urmează să pășească. El va ști că nu are numai drepturi, ci și responsabilități. Și, în plus, va înțelege că trebuie să le ofere ajutor semenilor săi atunci când au nevoie. Dacă ajungem la perioada școlarizării, putem adăuga că și aici pisoiul are un rol bine determinat. Dacă el poate învăța în fiecare zi ceva nou, atunci și copilul va face același lucru. Temele nu vor reprezenta o obligație, ci un segment al zilei ce trebuie tratat cu seriozitate.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti mancare pentru cainiincalzitor acvariu dar si substrat acvariu.

Bineînțeles, nu trebuie neglijat nici timpul liber. Cu siguranță cei doi prieteni și-l vor petrece bucurându-se de fiecare clipă în care vor fi împreună. Este adevărat că vor face nenumărate năstrușnicii, iar aici trebuie să intervină părinții. Dacă celor doi prieteni li se va explica unde și de ce au greșit, aceștia își vor revizui comportamentul. Se poate spune că se maturizează împreună. Este adevărat că anumiți pisoi, aparent, nu iubesc copiii, dar explicația este simplă: în mod sigur, procesul lor de socializare nu este încheiat. Ceea ce nu înseamnă că, în timp, pisica nu se poate transforma în cea mai bună camaradă a mezinului. Cu atât mai mult cu cât îi acordă necondiționat întreaga sa atenție.

Pisoiul devine, pentru cel mai tânăr membru al familiei, partener în cadrul comunicării non-verbale. Urmărindu-i cu atenție preocupările, copilul accceptă să îl urmeze. Un pisoi este așadar companionul ideal. ªi în sprijinul acestei afirmații stau rezultatele pe care le are un copil căruia i s-a oferit posibilitatea de a avea o astfel de grijă. La școală este extrem de activ, stochează informațiile importante și alege soluțiile corecte, iar în cercul de prieteni devine lider, în sensul bun al cuvântului.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti pompa filtrare apa acvariuhranitoare pasari dar si custi rozatoare.