pisica

ÎNCĂ O PISICĂ?

Existența în familia dumneavoastră a unei singure pisici nu este uneori suficientă. Situațiile în care, plecând la serviciu, lăsați pisica singură în casă, pot dăuna comportamentului ei. Este necesar să aveți atunci în vedere aducerea unei perechi. Pentru aceasta, trebuie să fiți mai atent la unele amănunte.

Unul dintre acestea este spațiul. Pisicile au anumite preferințe, pentru care intră în competiție, și locul pe care îl împart este unul dintre motivele de „ceartă”. Dacă pisica dumneavoastră este una mai posesivă, atunci conflictele care apar pot fi destul de grave. În general, pisicile de sex opus sunt mai ușor de apropiat, deși aceasta nu este o regulă. Aminteam într-unul din numerele noastre trecute despre posibilitatea aducerii alături de o pisică mai bătrână a unui exemplar tânăr, sau a unui pui.

Trebuie însă avut în vedere faptul că pisicile tinere pot fi mai jucăușe, mai insistente, acest lucru putând duce la interacțiuni nedorite între cele două. Există desigur și situația opusă, în care terenul de joacă poate fi împărțit fără altercații. Aici intervine răbdarea pisicii mai vârstnice, care va modula interacțiunile cu tânărul companion. Dar întâlnirea celor doi viitori parteneri nu trebuie lăsată doar în grija lor. Începutul relației este foarte important. Nu este recomandată graba apropierii celor două pisici, acest lucru putând fi apoi mai greu de recuperat în cazul în care, de la început, apar neînțelegeri.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti pompa filtrare apa acvariuhranitoare pasari dar si custi rozatoare.

Unul dintre modurile de a le acomoda pe una cu cealaltă este să porniți de la simțul mirosului, care pentru ele este foarte important. Faceți în așa fel încât să nu apropiați pisicile de la bun început. Este cunoscut faptul că, lăsându-le într-o cameră separată, circulând o vreme de la una la alta, veți deveni purtătorul mirosului lor. Se vor familiariza astfel, una cu cealaltă, fără a fi nevoie de o prezentare directă.

O altă modalitate de familiarizare cu ajutorul mirosului este facilitată de schimbul de obiecte. Păturile și covorașele pot fi schimbate de la o pisică la alta, fiecare obișnuindu-se treptat cu mirosurile celeilalte. Puteți de asemenea să apelați și la alte obiecte odorifere. Frecați bucăți de stofă de blana uneia dintre pisici, ducând-o apoi în apropierea celeilalte. Repetând acest lucru câteva zile veți putea avea siguranța că, astfel familiarizate, cele două pisici nu vor reacționa violent atunci când se vor întâlni.

Tot de simțul mirosului puteți profita apropiind cele două pisici, astfel încât ele să nu se vadă, dar să se poată mirosi. Apropiați-le apoi în mod progresiv, pentru ca ele să nu simtă această apropiere ca pe o intruziune. Asociați această acțiune cu simțul gustului, despre care am mai vorbit și în alte articole. Apelați la mâncare cu gust puternic, care să le atragă atenția. Odată familiarizate, cele două pisici se pot întâlni. Este recomandat ca acest lucru să se întâmple tot sub supravegherea dumneavoastră.

Dacă apropierea va deveni tensionată, veți putea interveni cu zgomote (ca de exemplu bătăile de palmă) care să le distragă atenția. Tratate astfel, cele două pisici se vor obișnui și riscul unor altercații va scădea cu timpul. Acomodarea poate însă dura, astfel încât aveți nevoie de multă răbdare. Micile hârjoneli vor deveni evenimente obișnuite, fără să li se mai acorde însă vreo importanță.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti mancare pentru cainiincalzitor acvariu dar si substrat acvariu.