De ce sâmburi de struguri în hrana câinelui tau?

Strugurii sunt fructe cu valoare şi savoare incontestabile. Cunoscătorii susţin că o cură de aproximativ două săptamâni, cu câte un pahar de must de trei ori pe zi, este sănătate curată. Secretul acestui succes este datorat efectului antioxidant şi detoxifiant al acestor fructe. Că strugurii fac parte din categoria fructelor bacă, adică au sâmburi, reprezintă un lucru deja cunoscut. Însă, uimitor este faptul că seminţele acestor fructe acumulează extraordinar de multe elixiruri naturale, (de exemplu, concentratul de sâmburi are acţiune echivalentă cu 400 mg de vitamina C). Din sâmburii de struguri se obţine, prin presare la rece, un ulei care se foloseşte în dietă, dar şi în cosmetică.
În ajutorul vitaminelor cu efect anti-oxidant, producătorii de hrană pentru animale care se respectă adaugă substanţe din plante naturale care protejează organismul împotriva radicalilor liberi.

Sâmburii de struguri, foarte bogaţi în procianide, conţin substanţe minerale – zinc, cupru, seleniu, vitamina E etc. Acestea sunt cei mai puternici chelatori de radicali liberi cunoscuţi până în prezent (de aproape 50 de ori mai puternici decât vitamina E şi de 20 de ori mai puternică decât vitamina C), contribuind la creşterea imunităţii organismului şi fiind un element important de scădere al riscului de arteroscleoze. Este cunoscut şi faptul că uleiul din sâmburi de struguri este caracterizat de conţinutul ridicat de acid linoleic, unul dintre acizii graşi esenţiali.
Beneficii:
● scad colesterolul;
● protejează pereţii celulelor;
● previn apariţia multor boli (tumori, diabet, boli cardiovasculare, boli de rinichi, artrită, cataractă, inflamarea intestinelor şi a pancreasului);
● întăresc vasele de sânge;
● previn sinteza şi eliberarea compuşilor care cauzează inflamaţii şi alergii (histamine, prostaglandine, leucotriene);
● încetinesc procesul de îmbătrânire, stimulând activitatea unor enzime detoxifiante.
Dacă vă doriţi un prieten pentru o perioadă mai mare de timp, alegeţi cu grijă hrana acestuia, bazată pe ingrediente naturale şi de calitate.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online!