6000x4000

CUM ABORDĂM ALERGIILE – Cauze şi soluţii

Care este cauza alergiilor?
Alergenii aflaţi în glandele sebacee de pe pielea pisicii sunt consideraţi a fi principala cauză a reacţiilor alergice la pisici. Cel mai periculos alergen poartă numele de Fel D1 (de la „Felis domesticus”) şi este secretat prin saliva pisicii în cantităţi mai reduse. Când pisicile se ling, ele împrăştie această proteină care se lipeşte atât de blană (indiferent dacă aceasta este lungă, scurtă sau ondulată), cât şi de particulele de praf, de obiectele din casă şi de îmbrăcăminte. Deoarece toate pisicile au glande sebacee, toate rasele de pisici pot provoca alergii. Alergenii se mai găsesc şi în fecale, plasmă, urină, mucus, reziduri epidermice şi la rădăcina părului pisicii.

Alergenii amintiţi sunt foarte persistenţi şi, chiar şi după ce pisica a fost înlăturată, aceştia rămân în mediul în care ea a trăit o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 4 ani. Astfel de alergeni au fost găsiţi în aproape o treime dintre locuinţele în care proprietarii nu avuseseră niciodată o pisică. Au fost descoperiţi chiar şi în cabinete medicale sau în şcoli. Aceşti alergeni sunt de aproximativ 10 ori mai mici decât polenul sau particulele de praf, astfel încât pot penetra cu uşurinţă membranele bronhice.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti pompa filtrare apa acvariuhranitoare pasari dar si custi rozatoare.

Este foarte important de ştiut că aproximativ 50 % dintre oamenii alergici la pisici nu vor avea simptome imediate. Din această cauză, este indicat să vă faceţi anumite teste la un cabinet specializat şi să vizitaţi mai multe crescătorii de pisici într-o perioadă de câteva luni, înainte de a alege o rasă anume.
Şi, nu uitaţi, poate că nu pisica este cauza care a produs înroşirea şi lăcrimarea ochilor dumneavoastră, mâncărimile sau strănutul constant.

De ce mulţi oameni care sunt alergici la pisici tolerează pisicile Rex?
Adevărul este că blana pisicilor Rex nu diferă de cea a celorlalte rase, şi poate produce alergeni. Contrar spuselor unor crescători, pisicile Rex nu sunt deloc hipoalergenice. Vă veţi întreba atunci de ce unii oameni nu au nici o reacţie alergică la blana lor? Nu există nici un răspuns cert la această întrebare. Poate şi datorită faptului că, pisicile Rex năpârlind foarte puţin, nu lasă mult păr cu alergeni prin casă. Oricare ar fi motivul, unii oameni alergici la pisici le tolerează mai bine pe acestea (un procent de 10 %). Totuşi, înainte de a alerga să vă procuraţi o astfel de pisică, ar trebui să vă testaţi reacţia la feline pe o perioadă de câteva săptămâni sau chiar luni, vizitând crescătorii de pisici Rex.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti mancare pentru cainiincalzitor acvariu dar si substrat acvariu.