BATARD, MUTT

Câinele tău e răsfățat?

“Înghesuită sub o umbrelă şi încercând să mă feresc de picăturile de ploaie care băteau mai mult spre mine, săptămâna trecută pe când mă întorceam de la serviciu, am avut ocazia să observ un lucru care m-a lăsat cu gura căscată. Trecând pe lânga scara unui bloc, am văzut o femeie mai în vârstă care încerca să se adăpostească de ploaie, însă fără prea mult succes, deoarece umbrela pe care încerca să o ţină era îndreptată împotriva ploii adăpostind sub ea un Caniche alb ca spuma laptelui.

Nu am putut să mă abţin şi am întrebat-o, pe un ton ironic ce-i drept: “Credeţi că se topeşte dacă se udă puţin?” M-aş fi aşteptat la cu totul şi cu totul alt răspuns din partea doamnei, de altfel foarte prezentabilă. “Să ştiţi că este destul de dulce, ca să se poată topi! Adevărul este că nu-i place să se murdărească, iar dacă se udă, se enervează, se supără pe mine şi nu mai vrea să pape!” Am rămas impresionată de tonul grijului pe care doamna l-a afişat, însă înainte de a pleca am întrebat-o politicos: ”Nu cumva câinele dumneavoastră este prea răsfăţat?”

Ştim cu toţii că “cel mai bun prieten al omului este câinele” însă, de multe ori, gradul la care omul a recompensat câinele a ajuns destul de ridicat. Dovezile clare sunt exprimate prin mâncarea, special preparată sau cumpărată, pe care o oferim câinelui, sau prin accesoriile cu care îl răsfăţăm, bijuteriile, sau diferitele hăinuţe create special pentru el. Suntem de acord cu toţii când spunem că patrupedul trebuie să fie foarte bine îngrijit, însa o bună educaţie canină şi un mediu sănătos absolut necesare, uneori sunt diferite de ceea ce noi poate considerăm că este normal ca un câine să le aibe din partea noastră.

P: www.proferma.ro produse profesionale pentru fermieri! La noi găsești  hrană pentru cai dar și hranitor porcihranitoare pasari curte sau adapatori vaci.

Cu toate că nu recunoaştem, mulţi dintre noi ne răsfăţăm patrupedele uneori peste măsură. Câţi nu am pierdut nopţi întregi, deoarece am oferit perna căţeluşei noastre “ Missy “ care nu dormea destul de bine la capătul celălalt al patului, sau poate că “Bull” , al nostru Chihuahua, se zbătea de fiecare dată când încercam să ne întoarcem de pe o parte pe alta? Poate nu o să-ți vină să crezi, însă există cupluri care dorm în paturi separate de dragul căţelului. Cum aşa? Pur şi simplu de teamă ca nu cumva câinele să nu fie înghesuit, deoarece mulţi crescători au obişnuit câinele să doarmă în pat cu aceştia.

Dacă aducem în prim plan mâncarea, situaţia se schimbă! Câinele devine un adevărat exemplu până îşi primeşte porţia de mâncărică, preparată cu atât de multă dragoste. Păi cum să nu stea el ca un îngeraş, când pe toată durata zilei am gătit numai pentru el sau am alergat prin oraş după granulele lui preferate? Trebuie să ne simţim totuşi onoraţi când ştim că patrupedul nostru nu mănâncă orice mâncare, ci numai un anummit tip de conservă, cu un anumit tip de carne, într-un anumit tip de sos. Atenţie! Dacă este picant, totul se transformă într-o adevărată tragedie! Ce-i drept dacă ar putea, ne-ar mulţumi, însă, drept răsplată ne lasă marea onoare de a ieşii cu el la o plimbare în parc sau de a-i fi alături pe jumătatea cealaltă de pat.

Acum că am stabilit clar că ne rasfăţăm câinii, hai să încercăm să spunem câteva cuvinte şi în apărarea noastră. Cu siguranţă, câinii noştri ne iubesc la fel de mult cum îi iubim şi noi, chiar dacă am încerca “să le tăiem din porţie”, sau să îi băgăm mai puţin în seamă , sentimentele lor ar rămâne neschimbate faţă de noi. Până la urmă, de-a lungul anilor, după cum şi istoria susţine, câinii şi-au dat viaţa pentru stăpânii lor! Dragostea unui câine pentru stăpân este necondiţionată, pură şi nu trebuie să existe nici măcar un dubiu în privinţa asta. Câinii ne înveselesc viaţa, şi ne fac să ne simţim iubiţi şi importanţi, de aceea merită să le acordăm toată atenţia de care au nevoie şi, de ce să nu recunoaştem: merită să fie răsfăţaţi! Însă trebuie să fim atenţi pentru că există şi un revers al medaliei, exprimat printr-o zicală românescă: “ce-i mult strică!”

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa hrana caini super premium, cea mai larga varietate de mancare uscata pisiciincalzitor apa acvariu și pompa recirculare acvariu.