bobtail

BOBTAIL JAPONEZ – TALISMANUL ASIATIC (I)

O pisicuță cu lăbuța ridicată ne salută din prag. Pisica este din ceramică și reprezintă simbolul tradițional japonez al norocului. Este modelată după tiparul faimoasei și îndrăgitei pisici japoneze cu coada scurtă. Documentele atestă faptul că pisica domestică și-a făcut apariția în Japonia, acum cel puțin o mie de ani, fiind provenită din China sau Coreea. Rasa Bobtail japonez a existat în mod sigur în Japonia timp de mai multe secole, fiind portretizată în multe documente și picturi antice.

În anul 1968, Elizabeț Freret a importat din Japonia primele trei pisici Bobtail în Statele Unite. În 1971 a obținut un statut provizoriu în FCA și a putut să participe în competiții de gen în 1976. În anul 1993 varietatea cu păr lung a pisicii Bobtail japonez a fost acceptată de FCA, aceasta existând de secole în Orient, ca și varietățile cu păr scurt. Două exemplare ale acestei rase apar și într-un tablou datând din secolul al XV-lea, expus în Galeria de Artă a Institutului Smițsonian din Washington.

P: www.proferma.ro produse profesionale pentru fermieri! La noi găsești  hrană pentru cai dar și hranitor porcihranitoare pasari curte sau adapatori vaci.

DESCRIERE GENERALĂ
Inteligente, amuzante, jucăușe, afectuoase, alintate, elegante, frumoase. Oricine ar putea găsi un număr nesfârșit de atribute care să portretizeze personalitatea și aspectul acestor pisici speciale. Exemplarele de Bobtail japonez sunt puternice și robuste. De obicei au cuiburi formate din 3-4 pui, care sunt foarte mari spre deosebire de alți semeni nou-născuți.

Comparativ cu reprezentanții altor rase, aceștia încep să meargă, devin activi și totodată fac năzbâtii mult mai devreme. Această rasă este renumită prin rezistența crescută la boli și printr-o rată foarte scăzută a mortalității în rândul nounăscuților. Puii nu se nasc complet lipsiți de coadă, dar nici cu o coadă normală. Sunt pisici active, inteligente și foarte „vorbărețe”. Sunt capabile de o mulțime de „tonuri” ale vocii, acest lucru făcându-i pe mulți să afirme că sunt pisici care „cântă”.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa hrana caini super premium, cea mai larga varietate de mancare uscata pisiciincalzitor apa acvariu și pompa recirculare acvariu.