A photo of funny red american bobtail cats three monthes old on blured background

BOBTAIL JAPONEZ – TALISMANUL ASIATIC (III)

CAPUL – deși pare alungit și fin cizelat, el aproape că formează un triunghi echilateral (care nu include urechile) cu linii curbe fine, pomeți ridicați, o zonă de îmbinare a mustăților puternic marcată și un nas lung și bine încadrat de două linii paralele.URECHILE sunt mari, expresive, dispuse la o distanță apreciabilă una de cealaltă
BOTUL este destul de lat și de rotunjit, nici ascuțit, nici teșit.
Bărbia trebuie să fie compactă.
OCHII sunt mai mult ovali decât rotunzi, mari și alerți.

CORPUL are o mărime medie, masculii fiind proporțional mai mari decât femelele.
Torsul este lung, suplu și elegant, cu un sistem muscular bine dezvoltat, fără a-i conferi un aspect greoi, fiind de preferat aspectul general armonios.
Gâtul nu este nici prea lung, nici prea scurt, proporțional cu lungimea corpului.
MEMBRELE sunt proporționale cu restul corpului, lungi și suple, fără a fi fragile. Membrele posterioare sunt în mod evident mai lungi decât cele anterioare.
LABELE sunt ovale, cu cinci degete la membrele anterioare și patru la cele posterioare.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti mancare pentru cainiincalzitor acvariu dar si substrat acvariu.

BLANA – la exemplarele cu păr scurt, blana este fină și mătăsoasă, fără a prezenta un strat vizibil de subpăr. La pisicile cu păr lung, blana are lungime medie spre lung, și este la fel de fină și de mătăsoasă. Este de preferat prezența unui „guler” frontal, blana putând fi mai scurtă și mai lipită de corp la nivelul umerilor. Sunt de preferat smocurile de păr la urechi și la degete. Blana trebuie să fie dispusă astfel încât să scoată în evidență contururile corpului.COADA este un element unic, și nu este specifică numai rasei, ci fiecărui exemplar în parte. La fel ca și amprentele noastre, nu există două cozi asemănătoare la pisicile Bobtail japonez. Coada trebuie să fie vizibilă și este compusă dintr-una sau mai multe curbe, unghiuri sau orice combinații ale acestora. Coada poate fi flexibilă sau rigidă și trebuie să aibă o mărime de maximum 7,5 centimetri.

CULOAREA – Culoarea pielii nasului, a pernițelor și a ochilor trebuie să se armonizeze cu cea a blănii. Se admit ochii de culoare albastră, precum și cei de culori diferite. Pisicile Bobtail japonez pot avea blana colorată în diverse nuanțe, cele de bază fiind următoarele:
ALB: o nuanță pură, strălucitoare
NEGRU: dens, cu aceeași nuanță de la rădăcină până la vârfurile firelor de păr
ROȘU: puternic, strălucitor, fiind de preferat nuanțele de roșu aprins
NEGRU ªI ALB: nuanțe solide, perfect distincte
ROȘU ȘI ALB: zonele de culoare roșie pot prezenta tipare tabby sau pete de culoare
MI-KE (tricolor): negru, roșu și alb (zonele de culoare roșie pot prezenta tipare tabby sau pete de culoare)
TORTOISESHELL: negru, roșu și crem
ALTE CULORI SOLIDE: albastru și crem

SE PENALIZEAZă: capul rotund, aspectul greoi al corpului.
SUNT DESCALIFICATE: absența oaselor caudale sau o lungime a cozii mai mare de 7,5 cm.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti pompa filtrare apa acvariuhranitoare pasari dar si custi rozatoare.