mekong-bobtail-cat-1024x768

BOBTAIL JAPONEZ – TALISMANUL ASIATIC (II)

Având în vedere faptul că adoră compania oamenilor, pisicile Bobtail japonez „vorbesc” de fiecare dată când li se adresează câteva cuvinte. Le place să ducă diverse lucruri în gură și să aducă obiectele aruncate de stăpân. Sunt foarte bune partenere de călătorie. Nu intră în panică atunci când participă la expoziții sau când sunt nevoite să călătorească, se adaptează perfect alături de câini sau alte animale și se înțeleg foarte bine cu copiii.

Sunt permise toate culorile, cu excepția tiparului specific Siamezei sau al Abisinienei de tip agouti. Factorul genetic care a influențat apariția rasei de Bobtail japonez este total diferit de cel care stă la baza rasei Manx, pisica fără coadă. Cele două rase nu sunt înrudite în nici un fel, tipurile corporale fiind complet diferite.

ÎNTREȚINERE
Se recomandă operațiunile de întreținere obișnuite, adică scurtarea ghearelor, curățarea ochilor și a urechilor. Este important de știut că, pentru fiecare pisică în parte, în funcție de textura blănii, pot fi necesare diverse abordări sau produse ce vizează igiena. Unele tehnici de periaj pot fi folosite atât pentru exemplarele cu păr lung, cât și pentru cele cu păr scurt. Nu uitați de asemenea nici de hrănirea corespunzătoare, pentru a vă menține pisica într-o perfectă stare de sănătate.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti mancare pentru cainiincalzitor acvariu dar si substrat acvariu.

PISICILE ÎN ARTĂ
Aceste pisici au fost întotdeauna parte integrantă a culturii și a artei japoneze. Într-o suburbie a orașului Tokyo se află Templul Gotokuji, dedicat lui Maneki Neko, pisicuța cu lăbuța ridicată, care este de mult timp considerată drept un talisman aducător de noroc, în special în afaceri. Prezentă de obicei în vitrinele magazinelor, figurina este confecționată din materiale variate, acoperind toată gama, de la hârtie până la porțelan. Poate apărea sub formă de jucărie, dar și ca un sofisticat obiect de artă de mare valoare. Majoritatea crescătorilor de
Bobtail japonez colecționează astfel de obiecte.

STANDARD
Exemplarele de Bobtail japonez trebuie să dea impresia generală a unor pisici de mărime medie, cu siluetă armonioasă și sisteme osos și muscular bine dezvoltate. Sunt mai degrabă zvelte decât greoaie. Amplasarea unică a ochilor, combinată cu pomeții ridicați și cu nasul lung, conferă un aspect distinctiv feței, în special în ceea ce privește profilul, diferit față de alte rase orientale. Coada lor scurtă ar trebui să semene cu cea a unui iepure, camuflându-i structura osoasă.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti pompa filtrare apa acvariuhranitoare pasari dar si custi rozatoare.