pisica

AȘA SUNTEM NOI, PISICILE!

Pisica dumneavoastră este o singuratică sau adoră să își petreacă timpul alături de mai multe pisici? Este curajoasă sau, mai degrabă, sperioasă? De obicei se retrage și fuge sau îi place să iasă în evidență tot timpul și să fie în centrul atenției? Sau poate câte puțin din toate? Pentru a vă edifica, vă vin în ajutor următoarele opt descrieri ale personalității micilor feline.

Neînfricata – Frică, ce-i asta? (Viteazul cercetător nu cunoaște plictiseala!)
Grozav! Un ghiveci cu flori! Acesta este amănunțit cercetat de către micul ghemotoc de blană foarte curios, care, cu orice risc, încearcă să-și atingă scopul. Pentru acest gen de pisică, frica de nou și de necunoscut reprezintă o noțiune care nu există. Ea se interesează de absolut orice se întâmplă în jurul său, fiind întotdeauna curioasă. Felul său de a se purta nu denotă nici o urmă de timiditate.

Dacă acest tip de pisică ar fi în situația de a locui în apartament, atunci ar trebui să fie stimulată în permanență. Cu cât jucăriile, ascunzișurile, locurile de cățărare sunt mai diverse și mai noi, cu atât pisica va avea variația de care are atâta nevoie. Această pisică poate să își mențină și stăpânii la un grad ridicat de activitate, iar atunci când se plictise ște, tare mult ar vrea să se distreze, sau să fie distrată de aceștia. Mica hoinară se simte de asemenea foarte bine și în compania altor pisici sau animale, pentru că nu are nici o urmă de reținere. Pentru tovarășii de joacă, felul ei activ de a fi poate părea prea obositor.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti pompa filtrare apa acvariuhranitoare pasari dar si custi rozatoare.

Jucăușa – Umor este, dacă totuși se râde (Mereu există ceva bun de vânat!)
„Pisica aceasta nu mai crește odată? Are deja câțiva ani buni înscriși pe răbojul său de mâță și totuși nu are nimic serios în cap”. Reușește imediat să-și facă stăpânii să râdă copios – ca de exemplu atunci când vânează mingiuța de hârtie și se repede sălbatic la ea, sau când se află pe „ringul de luptă” și își atacă cu îndârjire jucăria preferată. În ciuda acestor ghidușii, jucăușa noastră își duce în mod regulat stăpânii la disperare.

Joaca pisicii este una nebună, fără minte, ceea ce poate duce la multe accidente prin casă (vaza de cristal de pe masă într-adevăr a ajutat-o la antrenament, păcat că nu mai e…). Dar prin felul pisicii de a fi, plin de viață, asemenea unui izvor de energie neprețuit, de fapt nici nu mai poți să rămâi prea mult timp supărat.

Marea fricoasă Se salvează cine poate!
Cum aude sunetul oalelor în bucătărie, fuge imediat și se ascunde sub canapea. Ce să mai spunem de telefon sau de televizor! În cazul străinilor, pisica este atentă din cale-afară și se apropie, în cazurile speciale, de-abia după o lungă perioadă de timp. Când este acasă și devine agitată, fuge și caută să se îndepărteze de ceilalți. Pentru a se simți în siguranță și a-și reveni, această „lașă” are nevoie de multe locuri unde să aibă posibilitatea să se ascundă. De aici va mai ieși numai după ce s-a liniștit și situația a devenit relaxată. Acest fel de pisică are nevoie de stăpâni foarte răbdători și sensibili la nevoile ei.

Singuratica – Singur(ă) împotriva tuturor
Cele mai multe pisici se simt minunat în compania semenelor lor. Excepția de la regulă o constituie singuratica. Ea nu vrea în jurul său nici un alt tovarăș să-i țină companie. Gândul că teritoriul său, stăpânii săi, jucăria sa, lemnul său de ascuțit gheruțele trebuie să fie împărțite cu o altă pisică sau, mai rău, cu mai multe, este total de neconceput. O premisă importantă în împlinirea stării sale de bine este aceea ca stăpânii să îi acorde atenție maximă. De aceea, nu trebuie să existe nici o clipă în care să îi lipsească din locuință jucăriile, locurile în care se poate ascunde și obiectele pe care se poate cățăra.

Acest tip de pisică poate avea de asemenea momente în care să dispară timp îndelungat, dar întotdeauna se întoarce, pentru că știe că i se respectă libertatea. Nu există nici un dubiu, singuratica nu vrea nici un fel de companie animală, mai ales impusă.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti mancare pentru cainiincalzitor acvariu dar si substrat acvariu.