caine in cos

Alege patul perfect pentru confortul câinelui tău!

V-aţi întrebat vreodată cât de important este locul unde doarme câinele dumneavoastră? Şi, în special, pe ce doarme? Patul în care doarme câinele are o importanţă deosebită în creşterea sa şi, mai ales, pentru fericirea sa.

Să dormi sau nu cu câinele în pat? Este una dintre întrebările care îi frământă pe mulţi posesori de câini. Deşi părerile sunt împărţite, specialiştii spun că nu este bine să laşi câinele să doarmă cu tine în pat. Acest lucru te va scuti ulterior de neplăceri, indiferent de rasa câinelui. Odată dobândite, unele apucături sau obiceiuri le vei corecta mai greu. E mai uşor să le previi. Dacă acum un anumit comportament ţi se pare drăguţ, peste câtva timp s-ar putea să nu mai fie aşa. Şi te vei trezi că ai de corectat o problemă de comportament. Deşi unii consideră că astfel s-ar crea o relaţie mai strânsă între animal şi străpân, în fapt nu este vorba de un ataşament mai mare, ci mai mult de o dependenţă de tine. Faptul că are un culcuş – un spaţiu – propriu îl ajută să fie într-o oarecare măsura independent. Este de mare folos mai ales pentru câinii care petrec singuri o parte din zi într-un apartament, să înveţe să aibă activităţi proprii, să îşi organizeze ,,lucruşoarele” (culcuşul, jucăriile) şi să nu fie în totalitate dependenți de prezenţa stăpânului.

În primul rând, trebuie să ştiţi ce tip de pat i s-ar potrivi patrupedului. Deşi aparent poate părea dificil, achiziţionarea unui pat pentru animalele de companie poate fi uşor, comod şi chiar distractiv. Sunt însă câţiva factori care se iau în consideraţie la alegerea patului pentru câinele sau pisica ta, cum ar fi: talia, poziţia în care îi place să doarmă, vârsta. Dacă îi place să doarmă încolăcit, cuibărit îţi recomandăm patul cuib. Totuşi, dacă îi place să se tolănească, să se întindă, îţi sugerăm pernele, pledurile care cu cât sunt mai mari cu atât animalele de casă se simt mai bine. Dacă este posibil luaţi câinele cu dumneavoastră când îi cumpăraţi patul.

Oricât de drăguţ ar fi patul, sau cât este de asortat cu decorul din casă, dacă animalul dumneavoastră nu se va simţi confortabil în el, nu-l va folosi deloc. O atenţie deosebită trebuie să aveţi la materialul din care este făcut patul.
Unii posesori de câini folosesc ca pat, coşurile din răchită. Într-adevăr, sunt foarte atractive şi elegante. Dar şi purecii le adoră. Şi pentru câinii care nu au trecut încă de etapa masticaţiei, un pat din răchită este mai mult decât cea mai bună jucărie de ros din lume. Petshop-urile prezintă o gamă diversă de astfel de paturi, saltele sau coşuri. Acestea sunt realizate dintr-un suport de burete, un material ,,pufos” minet și acoperite cu îmbrăcăminte fixă sau detaşabilă. Îmbrăcămintea se poate executa în funcţie de preferinţele voastre din diverse materiale: blană, stofă, catifea, tercot etc. Suportul, paturile şi îmbrăcămintea detaşabilă sunt special create pentru a fi îndepărtate cu uşurinţă, cu scopul de a fi scuturate, periate şi spălate.

Oricare ar fi materialul din care este confecţionat patul pe care îl cumpăraţi, asiguraţi-vă că fiecare parte a patului este lavabilă. În orice caz, oricât de mult veţi spăla căţelul mirosurile care se vor emana în timpul nopţii sunt destul de persistente şi de neplăcute.

Dacă aveţi posibilitatea şi vă permiteţi financiar, achiziţionaţi pentru câinele vostru un pat din lemn de cedru sau o garnitură de cauciuc ca înlocuitor. Acesta va ajuta foarte mult să vă păzească de paraziţi.

◼ Pernele de dormit
Există o diversitate de perne de dormit, în multe forme şi mărimi (pătrate, rotunde şi ovale, cu reazem sau nu).
◼ Paturile ,,cuib”
Dacă veţi intra în magazinele de specialitate veţi găsi expuse paturi a căror formă este agreată de multe animale de companie. Mulţi câini şi multe pisici iubesc siguranţa pe care le-o dă patul cuib. Acesta, prin peretele lui, protejează animalele, cărora le place să se cuibărească (mai ales celor mici).
◼ Paturi speciale
În cazul în care vă doriți pentru câinele dvs. un pat mai elegant, puteţi opta pentru ,,canapea”, care asigură un repaos confortabil, câinele putându-și sprijini capul pe reazemul care este ca o pernă şi totodată îl protejează ca un perete.
Pentru orice ocazie, dar mai ales pentru călătorii, este recomandat ,,patul de călătorie”, care pe lângă faptul că este foarte practic, protejând bancheta maşinii, este şi uşor de purtat, păstrează confortul câinelui oriunde aţi merge în weekend sau în vacanţă.

P: www.petmagazin.ro Cel mai bun petshop online!