pisica 38

Pisicile și joaca (I)

Joaca este un comportament natural pe care îl manifestă toate pisicile, în special acelea care nu au atins încă perioada maturității. Prin această activitate, ele descoperă natura ce le înconjoară și astfel învață reguli de bază care, mai târziu, la maturitate, le vor guverna viețile. în continuare vom oferi explicații cu privire la joacă – ca mod de manifestare și vom enumera câteva dintre cele mai atractive instrumente de amuzament ce animează zi de zi viața pisicilor noastre.

De ce se joacă pisicile
În general, pisoii petrec mult timp practicând diverse jocuri, în special pe acelea care simulează vânatul sau care încurajează manifestarea violentă față de alte mamifere. Abilitatea de a se juca se dezvoltă gradat și instinctual încă de la naștere. Din acest moment, va începe cu adevărat dezvoltarea armonioasă a corpului. Treptat, acesta va crește ca dimensiuni, mușchii se vor dezvolta, iar abilitățile motorii se vor îmbunătăți considerabil. încă de la o vârstă fragedă, pisoii vor deprinde tehnica jocului, practicându- l împreună cu alte pisici, cu alte animale și chiar cu oamenii. Puii vor învăța de la mamă tot felul de lucruri care țin de comportament, dar în mod special vor deveni interesați de activitățile care presupun „vânarea” unui obiect.

www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti mancare recomandata pentru pisici sau cea mai buna hrana hipoalergenica pentru caini, dar si plante acvariu usor de intretinutmaterial filtrant acvariu si teste apa acvariu.

Instinct primar sau dobandit?
Să privești o felină în plină acțiune, atunci când se joacă singură ori cu alte viețuitoare, este cu adevărat un lucru fascinant. Ca răspuns la stimulii induși de mișcare, pisica își va fixa privirea pe obiectul în deplasare, corpul i se va arcui pregătind asaltul și, după câteva momente de concentrare, își va intercepta „prada” cu mișcări deosebit de rapide și de exacte. Pisicile sunt prin excelență animale de pradă, iar nivelul abilităților se poate observa în special atunci când acestea se joacă. Pe măsură ce înaintează în vârstă, pisica nu va mai simți atât de intens nevoia să se joace, va deveni mai calmă și va reacționa mai puțin la stimuli. Cu toate acestea, pisicile de casă poartă în suflet nostalgia copilăriei, și de aceea multe dintre ele sunt dispuse să se avânte într-o partidă de hârjoneală chiar dacă au depășit de ceva timp vârsta tinereții.

P: www.zoomania.ro magazin online pentru iubitorii de animale. La noi gasesti hrana uscata pisici, aspirator substrat acvariu dar si cusca hamster pitic.