pisica 381

Pisicile și joaca (II)

Jucăriile – un lucru necesar?
În pet-shop-uri veți întâlni cu siguranță o varietate de jucării care să vă distreze pe deplin pisica. În topul celor mai căutate se află:

LOCUL I – mingiuțele
Aceste obiecte reprezintă pentru feline adevărate „arme”, destinate exclusiv amuzamentului. Pisicile vor rezista cu greu tentației de a prinde mingea și, odată ce obiectul rotund le va capta atenția, rostogolindu-se și sărind de colo-colo prin cameră, cu siguranță acestea vor iniția un atac. Mingiile existente pe piață sunt confecționate din plastic, cauciuc sau burete, multe dintre ele având implantat un clopoțel sau un dispozitiv special care să emită un sunet, asemănător chițăitului unui șoricel.

LOCUL II – șoricelul-jucărie
Jucăriile „șoricei” conțin un mecanism care permite mișcarea circulară pe podea. Pisicile sunt fascinate de orice obiect care se mișcă în jurul lor și pot continua să se joace cu acesta mult timp după ce el s-a oprit. De fapt, șoriceii-jucării sunt niște obiecte simple, care, în funcție de model, pot conține și iarba pisicii. Acest lucru facilitează oarecum aruncarea și prinderea jucăriei, pisicile fiind atrase mai mult de mirosul plantei, decât de obiect în sine. Un veritabil moment de plăcere este generat de capturarea „șoricelului cu blană”, o jucărie acoperită de un păr moale și frumos colorat ce atrage, la propriu, gheruțele pisicilor.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti jucarii interactive pisicimancare pentru caini mici dar si sistem iluminare acvariu.

LOCUL III – undița cu moț
Undița cu moț este confecționată dintr-un băț de plastic, la capătul căruia atârnă o jucărie de diverse forme (pește, minge) și culori. Marele avantaj al acestui obiect este că poate fi balansat de la distanță, la aproximativ un metru de pisică. În acest mod, joaca devine interactivă, fără ca persoana participantă să fie zgâriată ori mușcată de micul animal, vizibil entuziasmat de activitatea destinată amuzamentului.

Concluzii
Dacă vă veți îngriji de procurarea jucăriilor, pisica dumneavoastră va avea o viață activă și va fi fericită. Să nu credeți însă că nu se poate descurca și singură în ceea ce privește „inventarea” unor jucării. Astfel, orice obiect mic din plastic, o mingiuță de hârtie, un ambalaj de ciocolată sau o jucărie de pluș pot deveni oricând veritabile instrumente de amuzament. Este important însă ca dumneavoastră să le verificați, pentru că acestea pot conține părți detașabile pe care pisica le poate înghiți. Nu țineți la îndemână pungi de plastic, deoarece curiozitatea caracteristică pisicilor le va îndemna să intre în ele și există pericolul sufocării. Atenție și la substanțele toxice! Pisica le poate ingera, așa că mai bine renunțați la păstrarea lor în casă. Purtați-vă cu pisica exact așa cum ați face-o cu un copil și aveți grijă să puneți toate obiectele periculoase în locuri în care ea nu are acces. Dacă veți proceda așa veți fi scutit de neplăceri, știut fiind faptul că e mai bine să previi decât să suporți consecințele.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru pisici, cea mai larga varietate de acvarii mici, echipamente acvarii și plante pentru acvariu.