cat-grooming-mistakes-1-1280x720

CUM SĂ ÎNGRIJIM CORECT BLANA PISICII (I)

Noi, oamenii, cunoaștem prea bine tabieturile dragelor noastre pisici. Am observat că acestea au un „traseu” zilnic bine definit, începând cu drumul către castroanele cu hrană, apoi joaca, somnul… Însă deprinderea cea mai precisă și fixă este curățarea și îngrijirea zilnică a blănii.

Desigur, pentru ca pisica să arate bine și să se simtă în formă este necesar și ajutorul nostru. În mod sigur, putem contribui la menținerea unui aspect sănătos și strălucitor al blănii ei prin pieptănare, periere, dar și multă afecțiune.

„PISICA SE SPALĂ SINGURĂ, DE CE ARE NEVOIE DE AJUTORUL MEU ?”
Aceasta este poate prima întrebare pe care ne-am pus-o atunci când am devenit stăpânii unei pisicuțe sau ai unui motănel cu blană scurtă, medie ori lungă. Trebuie să știm că îngrijirea zilnică a blănii implică mai mult decât o simplă înfrumusețare a părului. În același timp, întreținerea stimulează circulația sangvină, înlocuiește părul căzut cu fire puternice și sănătoase și previne căderea acestora. Pe lângă aceste avantaje, nu trebuie omis faptul că timpul pe care îl petreceți în compania pisicii va contribui considerabil la consolidarea relației dintre voi. De asemenea, pieptănarea și perierea ajută la depistarea și tratarea eventualelor leziuni ale pielii și la îndepărtarea „musafirilor nepoftiți” – căpușele sau puricii.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti adapatoare fantana pisicijucarii pisici dar si cușcă porcușor de guineea.

Însă, pentru toate acestea, este foarte importantă tehnica pe care o adoptați. Este necesar să studiați îndeaproape comportamentul pisicii atunci când începeți operația de toaletare. Astfel, învățați unde îi place să fie periată, în zona capului, pe spate, în zona abdominală sau… pe coadă. Desigur că aceste zone nu sunt preferate de toate pisicile, care, de cele mai multe ori, vor reacționa ușor agresiv, mai ales dacă insistați și apăsați prea tare. De aceea, această activitate trebuie practicată cu grijă, delicatețe și cu multă dragoste.

TOALETAREA PISOILOR
Dacă sunteți proprietarul unor pui de pisică este bine să știți faptul că aceștia sunt cel mai ușor de acomodat cu sesiunile de pieptănare și periere. Chiar dacă au învățat de la mamă cum trebuie să se spele și să-și aranjeze blana, este sănătos să îi ajutați, mai ales având în vedere faptul că sunt prea mici și prea stângaci, iar acțiunea de curățare a părului nu se poate realiza în cele mai bune condiții. Bineînțeles că, la început, puiul va reacționa nefavorabil, va fi speriat și va căuta un loc să se ascundă, departe de perie ori pieptene. Cu multă răbdare din partea dumneavoastră, el vapercepe manevra de toaletare ca pe ceva obișnuit, plăcut și odihnitor. În timp, se poate întâmpla ca, fără ca voi să faceți vreun gest, pisica devenită adultă să vă ceară ea însăși să o periați.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti mancare pentru pisici mofturoase, lampa led acvariu dar si hrana super premium pentru caini.