woman combing British cat on white background

CUM SĂ ÎNGRIJIM CORECT BLANA PISICII (II)

FRECVENȚA ȘEDINȚELOR DE TOALETARE
Frecvența periajului depinde de o serie de factori, cum ar fi textura și lungimea firului de păr, temperamentul pisicii, etc. În general, pisicile cu păr scurt trebuie periate de două ori pe săptămână, pe când pentru cele cu păr mediu și lung toaletarea trebuie făcută în fiecare zi, în
funcție de lungimea și grosimea firului de păr. De obicei, nu este necesar să faceți baie unei pisici cu păr scurt, decât în cazul în care blana s-a murdărit foarte tare sau este acoperită cu substanțe pe care nu doriți să le ingereze.

Pisicile cu păr lung trebuie spălate cu regularitate, deoarece pot întâmpina greutăți în a-și curăța singure blana. Dacă însă sunteți proprietarul unei pisici cu pedigree, cereți sfatul unui crescător, care vă va indica modalitatea corectă de toaletare a blănii. Nu omiteți faptul că pregătirea pisicii de rasă pentru expoziții implică o procedură suplimentară de îngrijire complexă, începută cu câteva săptămâni înaintea show-ului. Ținând cont de toate aceste aspecte, veți hotărî frecvența cu care puteți întreține părul pisicii. Este bine să vă stabiliți un program fix de îngrijire, în funcție de timpul liber de care dispuneți.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti pompa filtrare apa acvariu, hranitoare pasari dar si custi rozatoare.

PIEPTĂNAREA
Așa cum am precizat mai devreme, pieptănarea și perierea se vor face în funcție de lungimea și textura firului. Prin urmare, pieptănați cu grijă în direcția de creștere a firului de păr, pentru a netezi suprafața și pentru a descâlci eventualele noduri. Dacă părul pisicii este foarte încurcat și nu poate fi descâlcit, nu insistați și, cu ajutorul unei foarfece, tăiați cu grijă nodurile formate. Nu uitați că pieptănarea pisicilor cu păr lung trebuie realizată cu un pieptene cu dinți rari și apoi cu unul mai des. Dacă pisica are părul prea aspru sau năpârlește, iar acțiunea de pieptănare îi provoacă disconfort, este indicat să apelați la ajutorul unui specialist, care vă va indica cel mai potrivit mod de toaletare.

PERIEREA
Ca și pieptănarea, perierea se realizează în sensul creșterii firelor de păr. Aceasta va ajuta la îndepărtarea firelor moarte, a impurităților și la descâlcire. După ce ați curățat cu atenție și răbdare blana pisicii, următorul pas este netezirea suprafeței cu ajutorul unei mănuși speciale pentru periere și masaj, care contribuie totodată la distribuirea uniformă a sebumului pe toată suprafața blănii.

CONCLUZII
Pisica este foarte atentă la igiena personală și se îngrijește permanent de menținerea blănii într-o stare de perfectă curățenie. Asta nu înseamnă că nu o puteți ajuta, procurându-vă accesorii speciale pentru pieptănarea și perierea blănii, contribuind astfel la sănătatea și fericirea ei.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti mancare pentru caini, incalzitor acvariu dar si substrat acvariu.